Om Anna

Välkommen till Sunny Anna - Travel & Tourism Management!
EMAIL
Skicka ett email till anna [at] sunnyanna.com
Ersätt [at] med @
SOCIALA MEDIER
Jag har en facebooksida där jag lägger upp bilder ganska frekvent. Den sidan kan du besöka även om du inte är med i Facebook eller inte är inloggad. Sidan heter Sunny Anna Ab. Vill du ha uppdateringar när jag lägger in någon ny bild eller inlägg så klickar du på Gilla eller Like beroende på vilket språk din dator/profil är inställd på.

TELEFON
Då allt för många oseriösa telefonförsäljare ringer, så har jag valt att inte ha numret här. Vänligen, maila (se ovan) och be om det, så skickar jag det gärna!
FO-nr/Organisationsnr
2451381-2 

Jag tycker om att ge utmärkt service, och service med det 'lilla extra'! Jag vill ge service med hjärta, hjärna och själ. Jag vill att mina kunder, gäster, resenärer ska känna sig väl omhändertagna och speciella. Oberoende av om en resa är lång eller kort så ska den vara en speciell upplevelse, värd att minnas.

Jag är en positiv person som alltid försöker se saker från den ljusa sidan. Jag har varit sådan ända sedan barnsben, så jag antar att det ligger i min natur. Det är också därför som jag har valt att kalla min websajt och mitt företag för "Sunny Anna".

I bloggdelen delar jag med mig av bilder, erfarenheter, reflektioner och lite tips från i huvudsak min resor som rundreseledare i olika länder. Jag tycker att det är trevligt att få dela med sig och att låta andra få ta del av mina erfarenheter. En del hittar hit för att de söker information eller bilder om något specifikt, andra för att de tycker om att läsa resebloggar. Personligen använder jag den också lite som en dagbok och minnesnotbok, för att enkelt kunna leta fram just det där hotellet, den restaurangen eller den lilla byn, kanske den vingården eller det skidsystemet. 

My mission is Your experience!
 Här i Jardins St Martin i Monaco
Jag har jobbat som rundreseledare sedan 2005. Jag gick i en dansk reseledarskola med spanska i Spanien 1989, och avlade också en examen i "Bachelor of Tourist Administration" från Svenska Handelshögskolan 1991. Jag jobbade sedan främst som hovmästare på kryssningsfartyg i Östersjön, men då jag blev mamma till en son 1994 så skolade jag om mig (1996-2000) inom data och ekonomi och jobbade sedan som systemutvecklare och datakonsult i flera år. 
Men...det är ju i resebranschen som jag hör hemma! Jag gillar ju att jobba med människor, att ge service och att lösa problem och oväntade händelser. Till sist insåg jag det och nu är jag tillbaka här i branschen sedan många år och trivs som fisken i vattnet med att få ge folk en chans att få en riktigt bra upplevelse.
 På en vingård vid Gardasjön i Italien bland mer än 1000 år gamla olivträd
Jag har gjort en hel del olika sorters rundresor i Europa, med allt från årliga tiodagars skidresor med familjer och tonåringar till Österrikiska alperna, via veckovistelser i Paris med en pensionärsförening, till många resor med mat-vin-upplevelser i olika delar av Italien, södra Frankrike, Monaco, Kroatien, Schweiz m.m.

 Här är jag på väg ner för ett berg i Österrike med en del i min grupp

I Italien har jag bl.a. lett grupper till Capri och Sorrento, Pompeji, Rom, Toscana ett flertal gånger, Sardinien, Ligurien med Cinque Terre, Piemonte med vinlandskapen och t.ex. Barolo, de stora sjöarna i norr, såsom Lago Maggiore med bl.a. Stresa och så Lago di Garda med Bardolino, Sirmione och Riva, Venedig och Lido di Jesolo, Valpolicella med Amarone m.m

Längst inne i Geirangerfjorden i Norge
Jag har också lett rundresor i Norden, såsom Danmark med t.ex. Köpenhamn och Sverige med bl.a. Lappland på sommaren, skidåkning på vintern till bl.a. Åre, Sälen och Idre, samt Dalarna, liksom teater-, konsert- och andra resor i t.ex. Stockholm och Göteborg. Jag har även lett resor i Norge med bl.a. Hurtigruten, Bergen och Geiranger med fjordar och Trollstigen. Tromsö och Sommarøya har också stått på programmet några ggr. Likaså ett antal kortare turer i södra Finland med bl.a. Helsingfors.

Här har jag och några trevliga gäster flugit helikopter över Grand Canyon i USA 

Det senaste sex åren har USA varit en av mina huvudsakliga destinationer och då främst de västra delstaterna som Kalifornien, Utah, Nevada och Arizona. På de här resorna använder vi inte lokalguider, utan jag kör all guidning och reseledning, som t.ex. stadsrundturer i San Francisco, Los Angeles och Las Vegas för att nämna några. Jag bodde alldeles norr om Hollywood ett drygt år och har därför en del egna vardagserfarenheter av USA.
Här är vi i den lite okända men väldigt vackra nationalparken Bryce Canyon i Utah, USA

Östra Nordamerika,med bl.a. New York, Niagara Falls, Toronto, Philadelphia och Washington DC har också stått på agendan.

Ett bildkombo från Australien och Fiji från mitt jobb på en Jorden Runt-resa.
  Under 2017 jobbade jag på en omfattande Jorden Runt-resa med en grupp. Vi åkte till Los Angeles, Honolulu med Oahu, Fiji, Auckland och Rotorua på Nya Zeeland, Sydney i Australien och så avslutade vi i Hong Kong. Jag var ensam ansvarig för allt på resan, som var i Ingves & Svanbäcks regi.

Andra jobb jag har gjort är t.ex. Karibien med främst Barbados och sedan St Lucia, St Barts, Tortola och Puerto Rico. Dels tillbringade vi flera dagar på flera öar, bl.a. Barbados och St. Barts, dels kryssade vi mellan öarna. Jag har också jobbat till Bali, med både rundresa in till små byar med ett "Bali-för-50-år-sen" och vistelse vid Ubud och havet.

Här är jag och pursern på väg i land på St Barts i Karibien

Eftersom jag även har tillbringat några år med att producera resor så har jag fått den, vad jag tror, nyttiga insikten i både reseplaneringen från kontorssidan och implementeringen ute på fältet. Det gjorde att jag visste vad som fungerade i verkligheten och vad som bara ser bra ut på pappret, men som inte egentligen är genomförbart pga bussars hastighetsbegränsningar, trafikproblem, kurviga, små vägar, väntetider på båtar o.s.v. Men det gör också att jag inser varför något kanske måste planeras på ett visst sätt, för att det är andra faktorer som spelar in, t.ex. ekonomi, bokningslägen, lagar o.s.v.

Någon har sagt....
Livet är som en bok. Om man aldrig reser någonstans, ser sig omkring eller försöker lära känna nya människor, så är det som att bara läsa första sidan i boken.

Bilderna har mina gäster tagit och skickat till mig.