Media

För mig är det en passion att resa. Men det är också en passion att få dela med mig av tips, information och idéer kring resor. Främst i form av reseledare, när jag gör mitt bästa för att alla ska ha det så bra som möjligt under en resa.

Här nedan hittar du en artikel som fanns i Ålandstidningen i januari 2013, där jag delade med mig av lite snapshots och minnen från olika resor. 

Sedan har jag också fått förmånen ett par gånger att få dela med mig av resetips och -idéer i media. Bl.a. genom en intervju om vinterns resor (förra säsongen, dvs 2010-11) i en tidning som bl.a. delas ut gratis på alla färjor och fartyg som passerar här mellan Finland och Sverige och sedan givetvis lokalt här på Åland.Där gav jag också lite personliga, praktiska tips om det ena och det andra och så publicerades några av mina bilder, som jag har tagit på mina resejobb.
  • Vinterbilden på första sidan är från Romme Alpin i Dalarna.
  • Jag kikar fram bland stammarna på ett 1000-årigt olivträd i Bardolino.
  • Bilderna nedanför är från Paris, från fantastiska Capri och från Schladming i Österrike.

Sommaren 2011 blev jag tillfrågad om jag ville vara sommarpratare i Radio Åland. Jag måste bestämma mig snabbt och jag valde att kasta mig ut över stupet :-).

I Sveriges Radio, som givetvis har mycket, mycket större spridning och därför har större krav kanske, så spelar de in programmet i förväg. Men här kör vi live. Du lämnar in din låtlista cirka två veckor innan (så att de kan kolla upp att musiken finns tillgänglig, och kan leta upp den eller fixa eller byta), men sedan sitter du ensam i studion och kör ditt program i 90 minuter.

Du har givetvis en tekniker som ser till att rätt låtar går på i rätt tid, som justerar volymen, som du kan bolla lite med under låtarna o.s.v., men i övrigt så är du 'on your own'! Det är klart att det var nervöst, men det var också fantastiskt roligt.

När jag var klar så studsade jag ut därifrån - hög på endorfiner över att jag hade vågat och klarat av det. Ännu mycket bättre kändes det också jag insåg att folk verkligen hade berörts av programmet. De hade skrattat, de hade gråtit, de hade tagit till sig både ord och tips. Jag fick otroligt mycket respons via sms, telefonsamtal, på stan, via bekantas bekanta, i tidningarna, på Facebook och via mail.


Ett lite kul minne, som jag kan skratta åt i efterskott är det som resulterade i den nedanstående artikeln. Det var i februari 2007 och det var en rejäl köldknäpp med rekordkyla.


Jag hade åkt upp med en busslast till Sälen, för att åka skidor på sportlovet. I bussen hade jag haft med mig ett killgäng som var lite åt den 'gladare' sidan om man säger så, med hög musik och för mycket öl, så jag hade haft fullt upp med att hålla styr på dem eftersom det var väldigt blandad gäng i bussen med bl.a. flera barnfamiljer och en familj som skulle upp för att åka något av Moraloppen (inte det stora) och de ville helst ha helt tyst och lugnt i bussen hela resan. Viljorna gick med andra ord i sär.


Nåja, vi kom upp och killarna hade sin egen stuga där de inte kunde störa någon av de andra resenärerna i min grupp. Tidigt på morgonen dag tre så ringde det på min arbetstelefon. Jag svarade och pratade plötsligt med en journalist, Zandra Lundberg, som då jobbade på Ålandstidningen, den största lokaltidningen på Åland. Jag hann tänka "Åh nej, vad har hänt, har 'mina' grabbar i stugan längre bort varit så stökiga under natten att djungeltelegrafen nått Åland?!".

Men nej, det var ju för att de trodde att vi kanske hade ännu kallare uppe i Sälen, än vad de hade på Åland. Nu var ju inte fallet så - vi hade nästan sex grader varmare än dem. Och jag kunde pusta ut :-).