Orientering i mörker & ljus

Dagen efter att Matkursen i min Vildmarksguideutbildning så drog Orienteringskursen igång, och resten av mina klasskamrater från VIGU26 anlände, en efter en. Dagen ägnades åt olika praktiska övningar i skogen i Ovanmalm, innan vi åkte vidare till Noux Nationalpark norr om Helsingfors.

Ljuvliga Nisse 😍🐾 fick vara med på kursen, med sin husse Anttu. Han är otroligt väldresserad och snäll! Njuter av att springa i skogen.

Vi blandade teoretiska övningar med praktiska ute i skogen. Inomhus hade vi alla munskydd för säkerhets skull. Vår lärare Danni Backman har en gedigen livslång karriär som orienterare med många tävlingar i bagaget.

Nattorientering.jpeg

Givetvis körde vi nattorientering också! En riktigt bra pannlampa är inte så dumt…jag konstaterade att min var alldeles för svag 😄🙈.

Foto: Minna Rappe

Den sista dagen delades vi in i fyrapersonersgrupper. Vi fick ett antal punkter att leta upp och vi fick själva välja hur många och vilka. Viktigt var att hålla tiden och att försöka göra en fin rutt. Vi skulle dessutom ta ett “fotobevis” vid varje punkt.
Ovan och nedan ser du några stopp på vägen, och dessutom vår rutt, som Anton loggade på sin klocka.

Vi fick dessutom den bästa maskoten med i vårt lag 😍! Nisse, som alltså är Anttus hund. Ovan är det Anton, Nisse, Outi, jag och Anttu.

Tack för trevliga och intressanta dagar!

Previous
Previous

Cafétips 😊🍩☕

Next
Next

Överlevnadskurs utan mat, sovsäck, tält, pannlampa…