Lyckan i att få guida igen 😊!

Jag var som ett barn på julafton för ett par veckor sedan. Jag hade förmånen att få guida en jättetrevlig grupp på 35 personer och det var så kul! Jag mötte dem vid deras hotell och sedan körde vi runt Mariehamn och upp på Badhusberget för lite vyer, bland annat.

Efter stadsrundturen körde vi ut mot Lemland och nästa besöksmål, som var Västerro, ett härligt ställe som drivs av fiskaren och mångsysslaren Anders. Han experimenterar med allt möjligt och testar att röka både det ena och det andra i sin fiskrök!

På vägen ut så kom vi precis lagom till broöppningen av Lemströms Kanal. Jag bad Jan-Roger, min chaufför, att stanna, så att vi kunde gå ut och fotografera. Som grädde på moset så seglade den fina lunch/middagskryssningsbåten Sunnan II precis genom kanalen samtidigt, och tutade åt mina glada gäster.

Picture of Sunnan II on a lunch cruise, sailing through Lemströms Canal. These pictures are from my tour as a local guide here on Åland, two weeks ago.

Picture of Sunnan II on a lunch cruise, sailing through Lemströms Canal. These pictures are from my tour as a local guide here on Åland, two weeks ago.

Sedan fortsatte vi till Västerro, där Anders och hans dotter tog emot oss och bjöd på en bunt med spännande läckerheter - allt från rökt fisk till rökta geléhallon och med en härlig creme brulé till dessert (som inte var rökt). The pictures below are from Västerro.

Efter besöket på Västerro så fortsatte den största delen av gruppen på öl- och ciderprovning till det lilla hantverksbryggeriet Open Water Brewery, medan några åkte på choklad- och limonadprovning till Amalias.

Jag följde med gruppen som åkte till Open Water Brewery - ett riktigt trevligt besök! Deras specialitet är just att de gör små, personliga satser med öl och deras cider består av rena råvaror. Företaget drivs mestadels av ägarna utan ersättning, det är endast en kille som får betalt. Vi fick bl.a. testa en sats av cider med en touch av fläder från granngården - mums!

Jag fick dessutom ett vackert tackkort på posten, från min härliga Postcrossing grupp - tack för det 😊!

Previous
Previous

Vandring på Runsala/Hiking on Ruissalo Island

Next
Next

Källskär & Skärgårdsbröd