Ljuvligt vackra Cinque Terre

Idag har jag tagit med mig 25 av gasterna pa lite Cinque Terre-aventyr. Vi klev pa ett skramligt gammalt tag i Sestri Levante och akte genom bergen till den underbart vackra byn Vernazza, som ar en av de fem byarna i Cinque Terre (=5 byar/land). Dar at vi lunch pa mysiga uteserveringar, strosade runt i sma affarer, vandrade ner till den vackra hamnen, at en gelato...

Sedan skramlade vi vidare till nasta by-stopp, vilket blev Riomaggiore (byarna ar Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore i nord-sydlig ordning). Vandring bland leder och sma, sma trappstegsgator, nagot att dricka vid en uteservering med havet som skummade mot klipporna nedanfor.

Efter det stoppet hoppade vi pa taget igen och akte till La Spezia, dar Loffe, chaufforen, samt de 9 gaster som hade ben eller hofter som sagt ifran, vantade pa oss da vi vallde glatt babblande och skrattande ut pa perrongen.

Efter det styrde vi kosan mot Montecatini Terme i Toscana. Drygt 100 km. Och har har vi atit middag och babblat over kaffe och konjak (inte for mig) efter maten. Nu en liten jobbsvang, kolla mailen mm sedan i sang.

Imorgon vantar vinprovning och medeltidsstaden San Gimignano!

Och...forstas kommer jag att lagga upp bilder fran resan, sa fort jag far till dem :-).

Ciao!

Previous
Previous

Montecatini, funicolar och choklad

Next
Next

Yeey! My pics are back :-)