Kökar museum, klangstenen & Sylvia

Efter min vandring ute på Kalen (förra inlägget) så åkte jag till Kökar museum och träffade eldsjälen Sylvia Sundström, som låste upp åt mig och berättade om livet förr. Hon är dessutom farmor till Joel, som driver Antons Gästhem, där jag bodde. Det…

Efter min vandring ute på Kalen (förra inlägget) så åkte jag till Kökar museum och träffade eldsjälen Sylvia Sundström, som låste upp åt mig och berättade om livet förr. Hon är dessutom farmor till Joel, som driver Antons Gästhem, där jag bodde.

Det är mycket tack vare just Sylvia och hennes man, Bertil, som det finns så fina leder på Kalen och på Hamnö på Kökar idag! De var egentligen de som började vandra där med skolklasser på besök, på 1980-och 90-talet.

Här hittar du en intervju i Ålands Radio, som Mariana Olofsson gjorde med Sylvia 2019 🙂.

Anna_klangstenen-foto.jpg

Klangstenen på Kökar

När man slår på den här stora stenbiten, med en annan sten, så låter det som om den skulle vara ihålig eller av metall. Det är den inte!

Se mitt videoklipp nedan.

It sounds like this rock would be empty inside, or piece of metal, but it isn’t! Please look at my YouTube video below 😊.


Hur många utedass-museum har du besökt 😊? Här har du chansen att göra det!  Museet är öppet dagligen kl. 11-16 mellan 15 juni och 15 augusti, övriga tider enligt överenskommelse på telefon +358 457 524 4077. 

Hur många utedass-museum har du besökt 😊? Här har du chansen att göra det!
Museet är öppet dagligen kl. 11-16 mellan 15 juni och 15 augusti, övriga tider enligt överenskommelse på telefon +358 457 524 4077. 

Previous
Previous

Funicular, Föri & Fabbes i Åbo

Next
Next

Vandring på Kalen - igen 🥾 / Hiking in the archipelago again