Gelato i Florens

Vilken underbar helg det varit :-)! Födelsedagsgrillmiddag vid vattnet för en god vän, vandringar i vackra berg här på Åland, stugvistelse med fågelsång runt knuten... Och så idag bl a ett par timmar med härligt galet kul hoppande i stora vågor ute på Ålands hav!

Tog vattenskotern och åkte ut. Solglitter, vågor, kaskader med vatten... Kan det bli bättre en sådan här dag?! Datorer och andra teknikaliteter har varit långt borta.

gelato2.jpg

Eftersom det är väldigt mycket Ålandsbilder just nu så tänkte jag variera mig lite idag. Och visa ett par bilder från Italien. Närmare bestämt Florens.

Sommar = glass för många och därför blir det ett par bilder från några florentinska gelaterior. De här bilderna tog jag i höstas när jag jobbade dit. Båda dessa gelaterior ligger ganska nära Ponte Vecchio vid floden Arno.

 
gelato1.jpg

Och när vi nu ändå är igång och gräver lite i gelatoburken så grävde jag fram en amerikansk reseinformationsfilm från http://www.geobeats.com/videoclips/italy/florence/gelato om gelato också. Och här kan du läsa lite mer om gelato. Smarrigt!

Previous
Previous

Ålands sjödagar

Next
Next

Nostalgi och drömmar...Road trip nästa!