Flera bilder från Lappland

Här kommer några fler bilder från vår utbildningsresa till Lappland tidigare i september. Här hittar du mera om själva utbildningen 😊.

Bilderna ovan tog jag en dag när vi hade mellandag och fick välja lite själva. Många gav sig iväg upp till närmaste kalfjäll. Jag och en tjej valde att gå en fotovandring, för att kunna slänga oss ner i riset och studera växter på nära håll genom kameralinsen (eller i mitt fall - telefonens kameralins).

BILDER:
1) Frukost i Lappland (ja - vi hade tagit med ganska mycket ost, så vi lyxade till det med tjocka skivor emellan 😄)
2) En av de sjöar som vi slog läger vid
3) Vår lärare förevisar en växt vid lägerelden
4) Minna och Mirkka med fina renhorn som hittades på marken
5) Hela klassen - VIGU 26 står på rad.
6) Kläder på tork.

Jag steg ner i en ganska djup bäck, när vi skulle vada över. Fick vatten i hela kängan, med tokvåta ullstrumpor (dubbla förstås) som följd. Drog snabbt av dem, torkade foten, drog på torra ersättningsstrumpor, en plastpåse över dessa och ner i kängan igen. Knöt dem och var redo att gå igen.

Ullstrumpor torkar för övrigt fantastiskt bra innanför dina tights eller långkalsonger, mot dina ben, om det behövs. Du ska inte torka dem vid elden, för de kan göra dem styvare och ge dig skavsår. Jag klarade mig från skavsår hela veckan. Ta ur innersulan när du torkar kängorna på kvällen.

Previous
Previous

Lite Åland emellan 🔅

Next
Next

Vildmarksguideutbildning!