Äventyr i bergen ovanför Los Angeles

 
Hejsan!
Man vet aldrig vad man kan råka ut för en dag, när man är rundreseledare. En morgon i Los Angeles så 'hikade' jag som vanligt upp mot Runyon Canyon som ligger uppe i Hollywood Hills. Härlig hike på lederna bland de branta kullarna.
 
När jag gick in i parken så mötte jag ett par poliser, men tänkte inte mer på det. Tänkte att det var ju trevligt att de går in och patrullerar där ibland.
 
När jag gått en bra stund så började en helikopter hovra över kullarna. Runt, runt, runt, runt, runt, runt.... Tänkte först att de kollade om det fanns några s.k. wildfires men de höll på alldeles för länge.
 
Kanske hade någon hittat en stor samling av skallerormar och man var tvungen att stänga av där? Nej, för länge för det också.
 
Trafikstockningar? Nej, då skulle de inte åka just här över bergen, utan mer ner mot freeways och highways.
 
Så plötsligt uppe på en av topparna så fick jag svaret! De hade sökt efter en brottsling. Som de hade hittat och satt handklovar på! Jag mötte dem precis, men vågade inte riktigt ta upp telefonen och fotografera. Men så snart de hade passerat så åkte ju telefonen upp...!  
 Vet inte vad han hade gjort sig skyldig till, men tillräckligt mycket för att en helikopter skulle hovra och leta (och sen hålla killen i schack) i 45 minuter och för att två poliser skulle ge sig på jakt efter honom.

Ja, där ser man. Sådant kan man också vara med om en helt vanlig morgon på jobbet!

Ha en bra dag allihopa!