Hela byn är med i hinduprocession på Bali

Hej igen,

Det kommer mer...ja, det är fortfarande en hel del bilder som jag inte har lagt upp från mitt senaste Balijobb för Albatros Travel ännu. Idag tänkte jag dela med mig av några som vi tog när vi körde förbi en religiös procession, när en hel by skulle gå och hämta heligt vatten för att offra till sina gudar och förfäder.

 
Familjerna anslöt i grupper vartefter som processionen kom förbi deras 'gård'.
Jag gillar den här bilden för att alla tittar åt lite olika håll, funderar på nåt annat, vickar på foten...Se på de fantastiska fruktanordningarna de bär på! Tyvärr anses det dock att importerad frukt är "finare" och bättre att offra, så det är faktiskt mycket amerikanska och kinesiska frukter! En amerikansk kvinna som varit gift med, och bott på Bali i nästan 30 år försöker få sin by att offra av alla de härliga, fina frukter som ju växer i överflöd på Bali. Hon säger att "Nu offrar ni ju egentligen mera till amerikanska och kinesiska gudar än till era egna."

Många spenderar så mycket på sina offergåvor att barnens skolgång tom blir lidande, så det skulle vara till gagn för så många om de istället satsade mera på de lokala fantastiska frukterna de har.


Kan inte låta bli att fnissa när jag ser den här bilden. Kolla vilka härliga grabbar. Någon form av 'rocker-tecken" som den ena killen gör och de två i bakgrunden som går och snackar :-).


Och de fnissar tillbaka. Lite spännande att vi tyckte att de var spännande att fotografera.


Och se på de här härliga tjejerna! Hon första som skrattar så hon måste hålla för munnen.

"Mamma titta! Hon fotograferar oss!" Glad liten tjej!


Ja, det var ju många vuxna med också, hela byn sluter upp mangrant när det är en så här viktig procession och högtid för just den byn.