Risplantering och frukter på Bali

Hej!

Min odyssé på Bali fortsätter - vill du hänga med från början i min rapportering från mitt senaste reseledarjobb, vilket var till Bali, så har jag lagt upp bilder i två tidigare inlägg. Klicka på bilderna så ser du dem i större format.

Efter skolbesöket så fortsatte vi till ett balinesiskt hem (som består av olika byggnader för fyra familjer). Där fick vi bl.a. prova att knyta olika offergåvor, skala kokosnötter mm.


Den här gulliga gamla damen hade otroligt flinka fingrar!


Här fick vi sedan placera våra små offerkorgar med blommor, gräs mm. Efter det så fortsatte vi sedan till risfälten i byn Tunjuk. Jag och några av mina gäster (de som ville) fick pröva på att dels släta ut leran efter några oxar...


Sedan fick vi också vara med och plantera ut de små risplantorna.


Vi gick vidare och tittade bl.a. på chilifrukter, kakaoträd, kokospalmer, Jack Fruit m.m.


Vi hade en väldigt trevlig kvinna som vår guide. Här låter hon oss smaka på färska kakaobönor.


Och här ser du omogna kakaofrukter på trädet.


Vi åt också en god balinesisk lunch...


...och fick se några små tjejer som dansade en form av Legong för oss.