Jobb till Bali - en helt annan värld

Hejsan,

Jag tänkte göra en serie inlägg de närmaste dagarna om mitt senaste jobb, som var till Bali i Indonesien för Albatros Travel nu i november.

De första bilderna är från vårt fantastiska lilla ställe i Mengwi, som vi bodde på de första nätterna, Puri Taman Sari. Klicka på bilderna så ser du dem i ett större format.


Vi anlände när det var kolmörkt. Innan vi gick till våra rum så åt vi middag i restaurangen. Den saknade väggar så det sammetslena mörkret fullt av ljud från grodor och cikador fick agera vägg.

Efter middagen blev hälften av oss visade upp för den lilla bygatan, till vänster, rakt fram och ner för några trappor. Vi kom fram till våra hus och i fjärran hörde vi ljuden av en helig präst som mässade på balinesiska. Allt var kolmörkt vilket betydde att vi inte hade en aning om hur omgivningen såg ut.


Tidigt följande morgon vaknade jag av tuppar som gal omkring. Jag tassade ut genom dörren och möttes av den här synen. Vi bodde mer eller mindre mitt i ett terasserat risfält, med majsfält till höger och en helig ceremoniplats rakt nedanför min lilla patio. Bilden ovan är tagen cirka 5.40 på morgonen och solen är på väg upp bakom horisonten.

Det är varmt och fuktigt, fullt med grodor som kväker och cikador som spelar ihop med tupparna som gal. Jag hade ett fantastiskt litet Frangipaniträd precis utanför dörren. Passligt eftersom de hinduiska balineserna ofta använder Frangipaniblommor i sina offerriter till sina gudar.


En vacker näckros i en av dammarna vid vårt "hotell".

Have an unforgettable experience
You are invited to stay in a traditional Balinese compound owned by a member
 of the royal family of Mengwi, one of Bali's main kingdoms of old. The compound
 is located in a Balinese traditional village, nestled in shady coconut groves,
 surrounded by ricefields, with three rivers running through.
 This is your chance to see Bali as you would have found it in the 1920's..

In this traditional environment, you are offered comparable accommodation
 as that found in the hotel. You will enjoy privacy while having the exclusive
 and unique experience of seeing a private Balinese household in daily life.
 Experience how the Balinese pray, live, cook and eat.


Bananer, kokosnötter, kakao, majs, ris, blommor... det var som att vandra omkring i ett gigantiskt växthus!


Här ser du en av de anställda som offrar till husgudarna och förfäderna, något som skedde varje morgon och ett antal gånger under dagen.