Kap Verde del 3 - möt Filip Larsson!

Och här kommer ytterligare lite bilder från Kap Verde :-).

Vi börjar med en bild av "Filip Larsson", en kul filur som påstod att han var kusin till den f.d. svenske landslagsspelaren i fotboll, Henke Larsson (vars pappa är från grannön Boavista, så han är kapverdiansk ättling. Så här säger Wikipedia: Henrik Larssons mor är infödd svenska och hans far Francisco Rocha kommer från ön Boavista, en av Kap Verde-öarna utanför Västafrikas kust.).


Han hjulade in mitt i högen där vi stod utanför hans butik på en av de två huvudgatorna i Santa Maria. Henkes kusin - sant eller inte...:-)?


Svalkande, god lokal öl! Satt bra efter en rekognoceringstur i stan. Man kan också komplettera med B-vitamin i form av en banan eller annan frukt. Den här glada kvinnan såg vi lite nu och då under veckan, hon gick runt och sålde frukter till restauranger eller på stranden.Vill man gå på lite starkare, lokala grejer så finns den (i min mening) fullständigt vedervärdiga spriten grogue :-)! Smakar som en blandning av hembränt, grappa och tequila. Mycket finkel, i min mening. Men kan blandas till en riktigt hyfsad Mojito faktiskt. Då jag inte fick upp kameran så lånar jag en bild av den grogue man främst stötte på här på Sal. Olika lokala varianter finns givetvis.


Tycker man sen att man nog borde träna bort den där ölen eller mojiton så kan man söka sig till det lokala beach gymet. Det var faktiskt välbesökt av de lokala!


...eller så följer man den lokala devisen NO STRESS och relaxar lite till...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar