Bland giganter! - California Highligts del 3

Hejsan,

Idag lägger jag upp några bilder från Sequoia & Kings Canyon National Parks. Det är otroligt vackra nationalparker (mycket finns att upptäcka där ännu, men när vi åker på våra rundresor så blir vi tvungna att skrapa på ytan). Och i Kings Canyon finns världens näststörsta träd, General Grant och i Sequoia National Park finns General Sherman, som alltså är världens största träd (till volym).

Vi besökte båda och såg en del av andra delar i parken också. Fantastiskt och man blir riktigt vördnadsfull inför dessa gamla, ärevördiga giganter, som är cirka 1700-2800 år gamla. Tänk vad de har varit med om och sett genom årtusendena :-).

Här kommer ett par bilder:


Här ser ni foten av General Sherman, världens största träd (till volymen) - se de fullvuxna granarna till höger t.ex.! Som en jämförelse så kan man beskriva att när en 1,80 m lång människa tittar upp mot General Sherman så är det samma som när en liten mus tittar upp mot en 1,80 m lång människa!


Här ser ni också en av de gigantiska sequiorna, dock INTE en av de största - men ser ni hur små ett par av mina gäster är, som försöker fotografera trädet, nere till vänster i bild...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar