Svunna telefontider

Dagens inlägg handlar om svunna telefontider :-). Ni vet tider före dagens små, smidiga smart phones.

Den ena bilden tog jag på Spionmuséet i Tammerfors i tisdags. Jag var dit med några av mina resenärer. Det är en mobiltelefon anno 1918! Använd i krig, men visst är den lite skojig och tänk om någon då hade sagt att 'alla' skulle gå omkring med telefoner överallt och att de skulle rymmas i en liten ficka....


Vilket också väcker tanken på hur vi ringer om 50 år...med telepati via något chip? Vem vet? Eller så blir det någon motreaktion mot allt kanske?


Den andra bilden tog jag idag när jag vandrade genom Gamla Stan i Stockholm. Och hittade en relik - en telefonkiosk för mynt (och kort)! Som dessutom är i full funktion :-). Du kan tom ringa med både kronor och euro. Själva telefonen inne i kiosken är modern, men det var lite kul att de sparat den så här. Du hittar den nära Storkyrkan.

Det var ett par japaner som passerade förbi samtidigt som jag och de blev helt saliga när de insåg att det var en telefon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar