Ozzy and Friends på Stockholms Stadion

Idag ska jag ta med mig cirka 70 resenärer och två bussar till Stockholm. Det blir konsert på Stadion, Ozzy and Friends. Sedan en natt på hotell, lite relax på morgonen och eftermiddagsbåten hem till ön igen :-).


Så här står det i det officiella pressmeddelandet som gick ut tidigare i våras:

OZZY & FRIENDS HYLLAR VÄNNEN TONY IOMMI I SOMMAR
Ersätter konserterna med Black Sabbath

I fredags meddelade Black Sabbath att de på grund av gitarristen Tony Iommis kamp mot lymfkörtelcancer inte kommer kunna genomföra den kommande turnén som planerat.

Bandet har nu bestämt sig - istället för att ställa in konserterna vill de hedra Iommi genom att genomföra turnén, med en annan uppställning än vad som från början var tänkt. Ozzy bjuder med sig välkända vänner för att genomföra en tribute-turné och i sommar ser vi därför Ozzy & Friends på Stockholms Stadion och Malmö Stadion, en hyllning och support till vännen och orginalmedlemmen Tony Iommi.

För Sverige innebär Ozzy & Friends att vi både i Malmö och Stockholm får se Black Sabbaths originalmedlem Geezer Butler bakom basen, dessutom kommer Ozzys gamla vapendragare till gitarrist Zakk Wylde vara med på hela turnén. På utvalda spelningar kommer även Ozzys gamla vän och tillika Guns N' Roses-gitarristen Slash att medverka, däribland Malmö. Än fler gäster kommer dessutom att tillkomma när Ozzy nu samlar styrkorna inför sommarens turné.

Det blir alltså inte Black Sabbath vi får se på scenen i sommar, men det blir årets hyllningsturné med idel namnkunniga rockmusiker när Ozzy, Geezer Butler, Zakk Wylde, Slash och flera andra tillsammans spelar för Iommis skull. Samtidigt som våra tankar och lyckoönskningar går till Tony Iommi och hans tillfrisknande konstaterar vi att Sverige trots allt kommer bjudas på två stora konsertupplevelser i sommar. Detta ser vi fram emot mycket!