Fantastiska Thong Daeng!

Idag kommer en gammal bild, från 2004. Jag rensade bland fotografier igår och bläddrade bl.a. förbi det här. Och mindes den fantastiska indiska elefanten Thong Daeng, som vi mötte i Khao Lak i februari 2004 (innan Tsunamin).

Vi var dit och red på honom. Jag pratade en del med hans mahout (skötare) som kunde ganska bra engelska. Vi fick mata Thong Daeng och tvätta honom också. Sedan ville jag ge lite dricks till mahouten för att jag tyckte att han tog så väl hand om Thong Daeng.
- Ge sedeln till Thong Daeng istället!, sade killen.
Vilket jag gjorde och just har gjort på den här bilden, för då har han tagit emot den med snabeln och gett den vidare till sin mahout :-). Det är min son (i yngre upplaga...) som också är med på bilden.

Vi blev så förtjusta i honom, så dagen efter var vi dit igen. Thong Daeng kom genast emot och hälsade när han såg oss :-). Jag kommer aldrig att glömma honom. Undrar hur han har det idag? Vad vi fick veta så klarade de tsunamin iallafall. Dels låg det högre upp tack och lov, dels lär djuren och definitivt elefanter känna sådant där i förväg och oroligt söka sig iväg för skydd.

Ja..det var a walk down by Memory Lane today.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar