Krångligt namn att flyga med

Så var man tillbaka på den åländska graniten igen :-). Och möts av en vacker vinterdag med sol och lite snö! Jag måste bara ta en promenad och gå ut och njuta lite. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag blir tvungen att krångla med mitt efternamn i flygdatavärlden... Det börjar ju så bra, klart och enkelt. Anna. Inte alltför många fel kan göras där.

Men...sen kommer ju mitt efternamn som lyckas klämma in tre "fel"... Lampén-Böving.

1) é. Accent på e gör att många datasystem får spader. Min bank lämnar helt sonika bort hela bokstaven inklusive accenten om jag försöker klämma in den.

Flygsystemen ger mig ett felmeddelande att det inte är godkänt.

2) - . Bindestrecket är INTE omtyckt i flygvärlden. Du ska ha ETT efternamn och utan några konstigheter.

3) ö förstås. Skanderna är ju inte populära i datavärlden.

Egentligen är det märkligt för alla bokstäver, inklusive de lite mer speciella är ju uppbyggda av ASCII-koder som datorn förstår. Men det finns ju förstås lite olika varianter där world-wide, så det är ju det som ställer till det.

Så här heter jag hos SAS:


Där har de kapat allt det 'farliga, besvärliga'. Det som ställer till det för mig är att det blir lite olika i olika system. Jag kan heta Lampen Boeving, Lampen Boving, Lampen-Boeving, Lampen-Boving, Lampen Boeving, Lampen Boving, Lampenboeving, Lampenboving, Lampen-boeving, Lampen-boving.... ni ser!

Det som krånglar till det för mig är att jag inte kommer åt mina biljetter när jag ska checka in i förväg eller annars ska ändra eller göra nåt. Jag har faktiskt kommit överens med SAS hur jag ska göra för att de ska vara nöjda. I och med att jag bokar mig via min Eurobonus så går namnet in så där automatiskt, som de vill ha det. Problem där blir det ju dock också om det är någon annan som bokar min flygbiljett och inte använt min Eurobonus, för då kan det bli någon av de där ovanstående varianterna, trots att det kanske också är SAS.

Jag borde baske mig byta namn till Jill Smith eller något sådant ;-).