Idag: Stockholm och Köpenhamn

Idag bär det av västerut. Först till Stockholm, för att hinna ut i tid till mitt flyg från Arlanda, vilket går ikväll vid sjutiden. Sedan ner till Köpenhamn, där det blir ett par dagars intensivt 'workshopande' tillsammans med andra reseledare från Sverige och Norge.

Som illustration för inlägget får Köpenhamns stora, lilla sevärdhet "Den lille havfrue" sitta.
Bilden tog jag när jag var ner dit med en grupp på julmarknadsresa i december 2009. Det var ju samtidigt som COP15 låg i startgroparna.


COP15 var den stora miljökonferensen som skulle starta dagen efter att vi hade åkt därifrån. Bl.a. Barack Obama besökte den. Så till vår lycka började den först dagen efter. Lycka därför att så mycket var avstängt (bl.a. Öresundsbron om jag inte minns fel) och andra gator i själva stan, och det hade ställt till det för oss.


Nu hade vi istället nöjet att få ta del av de många utställningar och aktiviteter som pågick runtom i stan, och ändå klara oss ifrån avspärrningarna. Den här bilden ovan är lite unik på så sätt att den här vyn fanns bara i två veckor. Den lille havfrue tillsammans med "Survival of the fattest".

Havfruen var dessutom utställd i Shanghai på världsutställningen ett bra tag sedan också, så då var det tomt där. Här hittar du mera om de båda statyerna tillsammans, ett inlägg som jag skrev just när jag hade kommit hem från Köpenhamn den gången.