Full tank vin tack :-)!

Här kommer ett inlägg från min reseledarjobbsresa till Piemonte, Ligurien och Sardinien tidigare i höstas. Så här i vintermörkret passar det bra med ett värmande inlägg om ett mycket trevlig vinhusbesök på södra Sardinien, tycker jag!


Full tank med rött bordsvin

På resan besökte vi två vingårdar, en i La Morra i Piemonte och så Cantine Sardus i Sant'Antíoco på sydvästra Sardinien. En trevlig sak som blev en fin bonus var att ett av deras vin, Arruga 2007 hade utsetts till Årets röda vin i Italien några månader tidigare!

De hade dock inte buteljerat det vinet ännu till försäljning, så det får vi smaka nästa gång ;-), men vi både smakade och köpte flera andra riktigt fina och goda viner.

Det är klart att man måste få leka lite :-)!

Ja och så hade de ju helt vanligt bordsvin i både rött och vitt, som många italienare gärna tar en skvätt av varje dag, till maten. Här kunde man köpa det på 'dunk' och dessutom tanka det från en 'vinomat'! Det måste jag ju testa. Härligt gäng som jobbade där också, jag gillar de här ställena bäst, där stämningen är trevlig och familjär. Cin cin! / Salute!