En gång på hundra år

Godkväll.

Tänkte bara göra ett snabbt inlägg eftersom det är 11.11.11 idag. Och det sker bara en gång på hundra år! Imorgon tänkte jag lägga upp lite bilder från utflykt till Grotta di Nettuno, när jag jobbade till Piemonte och Sardinien tidigare i höstas.

En jättefin utflykt med egen båt från Alghero ut till grottan och sedan en tur inne i det vackra grottsystemet.

Och vilken fantastisk akustik! Jag och den auktoriserade guiden gick först, med en mikrofon. Eftersom turen går en gång i timmen och även andra fick köpa plats på den så körde vi turen på tre språk. Hon på engelska, jag på svenska och sedan hon igen på italienska. Det var mäktigt att höra vilken klang det blev i de vackra utrymmena, när vi pratade.

Vi träffade några svenskar som var där på egen hand, som tänkte "oj vilken bonus, är det guidning på svenska här?!", när de hörde mig prata, så de skrattade gott när de förstod att de hade råkat komma i precis rätt tid. Glad att kunna serva ytterligare några besökare :-).

Och så hade jag ju förstås mitt fina gåvohalsband med mig! Som jag hade fått av fantastiska Berit från Vittsjö, som skulle sluta resa efter ett långt liv, och gav mig sitt halsband hon hade haft med sig på många resor under många år.

Det kändes som ett utmärkt ställe att ta en bild av Berits halsband - geologikunnig som hon var, efter ett långt äktenskap med en geolog och söner som också utbildat sig till geologer.

C U tomorrow!