Vackra Lugano i Schweiz vid Luganosjön

Det var härligt att komma tillbaka till vackra Lugano i Schweiz! Det var tre år sedan som jag senast var här med en grupp, då var vi på väg upp från Italien. Nu var vi på väg ner till Italien.

Staden ligger i den övervägande italiensktalande delen av Schweiz vid den vackra Luganosjön. Rörigt att komma ner till hamnpromenaden för att släppa av resenärerna på ett bra sätt, så det gäller att hålla sig till motorvägen och sedan åka ner vid den bortre ändan av lungomare.
Förra gången jag var här så såg vi ett träd, med vackra små blommor och som doftade fantastiskt! Däremot visste varken jag eller någon av mina resenärer vilket träd det var. Ingen jag frågade omkring visste heller och ingen på hotellet i Lugano, som vi bodde på den gången visste heller.

Jag promenerade längs strandpromenaden för att leta upp trädet igen. När jag väl stod där och doftade på det igen så kom det två amerikanska damer som pratade om trädet. Den ena förklarade att trädet tillhör jasminträdssläktet, så jag vände mig om och utbrast "Oj, vet du vilket träd detta är! Äntligen får jag en förklaring!".

Hon var inte hundra säker på den exakta arten men jag tror att det är någon form av Orange Jasmin, trots att dessa blommor var gula och de verkar vara vita. Nåja, jag kom iallafall en smula närmare svaret.