Vackra Geiranger

Efter Bergen så var nästa stopp på mitt senaste reseledarjobb till Norge, den lilla orten Geiranger, som ligger längst in i den otroligt vackra Geirangerfjorden.

Vi kom över Stryn där sikten tyvärr var ungefär 10 meter den här dagen. De tjockaste snöflaken som låg kvar var mer än en meter i tjocklek. Temperaturen när den var som lägst var + 7 grader. Vi gjorde inget stopp på Dalsnibba utsiktspunkt eftersom det var så dålig sikt.

En chaufför som vi pratade med på vårt hotell sedan, berättade dock att han körde på en grupp med kineser. De hade Dalsnibba i sitt program och skulle därför upp till varje pris. Han försökte förklara att de inte skulle se något, men de ville upp ändå. Väl däruppe hade de fotograferat själva skylten "Dalsnibba" på några meters avstånd och sedan hade de vänt ner igen :-)...

Vi bodde på Hotel Geiranger som syns nere till vänster på bilden ovan. Vi åt en fantastisk buffé på kvällen, med massor av skaldjur och annat gott. Och desserter så det stod ut genom öronen.Efter middagen tog jag en promenad i det still duggregnet. Jag vandrade in och ut i de små bodaffärerna med främst sportkläder, som fanns längs med bryggkanten. Öppettiderna var generösa, ända till kl 23.00 på kvällen.

Det var fantastiskt att lyssna till det stilla bruset av alla större och mindre vattenfall som rann nedför bergen omkring oss. Annars var det alldeles tyst och stilla.

Följande dag skulle vi åka längs med den vackra Geirangerfjorden, till Hellesylt. En timmes tur ungefär, då vi också åkte förbi "Syv söstrar" och "Friaren", som är kända vattenfall längs med fjorden. Jag lägger upp bilden från den turen i nästa inlägg.