Östersund, Åre och Storlien - glimtar från mitt senaste Norgejobb

Tänkte publicera lite bilder från våra olika stopp på min senaste jobbresa, som jag kom hem ifrån i söndags kväll. Då hade jag varit på rundresa i åtta dagar med mina 36 resenärer och min suveräne chaufför Dag.

Den första dagen åkte vi upp genom Sverige. Vi tillbringade natten i Östersund som visade oss sin första fina dag på flera veckor fick vi höra. Jag tog en liten kvällspromenad efter middagen och passade på att ta några bilder.

Jag besökte bl.a. hamnen och tittade ut över Storsjön, men jag såg inte Storsjöodjuret, det berodde nog på att klockan var för mycket ;-). Hon har oftast setts mellan kl 16-19 ungefär.Det mesta var stängt i staden, förutom ett par ställen nere i hamnen. Det här var stängt.


Fint smide på en vägg.


Följande morgon åkte vi vidare mot Norge. Fikastopp och bensträckare blev det i Åre. Första gången jag var där på sommaren. Har åkt en hel del skidor på vintern där, men inte besökt byn i grön skrud. Numera satsar de mycket på de övriga säsongerna också med bl.a. downhillcykling, vandring, fiske, paddling m.m

Den här förmiddagen var det inte mycket liv i byn dock...


Men Åre Bageri var öppet och där doftade det ljuvligt av deras färska, nybakta bakverk, nybryggt kaffe och annat gott. De flesta av oss gjorde ett besök där. Efter Årestoppet åkte vi vidare mot den sista utposten innan Norge, Storlien. Som ju bl.a. är känt som klassisk skidort men också för att den svenska kungafamiljen har en stuga i området.Där åt vi lunch på Le Ski, ett ställe som har funnits sedan 1882 och still running. Drivs av Ronny från Skåne, som kom upp dit för 30 år sedan och blev bergtagen.

Kul med traktorsitsar som barstolar.

Efter Storlien körde vi ett par minuter och så passerade vi gränsen till Norge. Mer om Trondheim i nästa inlägg.