Märklig känsla

Hejsan,

Regnet står som spön i backen och jag hamnade i soffan när jag kom hem efter jobb och träning. Maken och jag zappade lite bland tv-kanalerna och så råkade vi stanna vid "Vem vet mest" på SVT.

Oj där är ju tjejen som var med samtidigt som jag! Och hon också." Vi kände igen flera av dem. Jag deltog ju i frågesportsprogrammet den första säsongen.
Sedan klipptes det till finalen och där såg jag plötsligt ett väldigt bekant ansikte. Mitt eget... det var alltså en repris från det program som jag deltog i. Märkligt att se sig själv så där i tv när man inte alls var förberedd på att det skulle komma.Nöjd över att jag gick till final och också automatiskt till veckofinalen i allafall. Och detta efter att jag hade blivit rejält grillad av en tjej som slängde alla frågor på mig hela tiden. Så pass mycket att tom programledaren pratade om det sen när vi småpratade i programmet innan finalen.

Sedan i själva fredagsfinalen så fick jag vansinnigt svåra frågor, bl.a. en fråga om en filosofisk författare (en kvinna på 1940-talet) som inte ens min svåger, som har doktorerat i filosofi kunde svara på, på rak arm!


Foto av fredagsfinalgruppen. Min syster och son var med som publik också, man fick ta med sig ett par personer, som ju givetvis fick lova att inte avslöja resultatet.

Bilderna från TVn togs i november 2008 och bilden på finalskaran är SVTs egen bild.