Hurtigrutsdetaljer

Hej,

Jag fortsätter att berätta lite om mitt senaste reseledarjobb, som var en åttadagarsresa till Norge, med Hurtigruten och Geirangerfjorden som huvudmål. Det var veckan efter midsommar som jag åkte iväg med 36 resenärer, en chaufför och 12,30 m buss (viktigt eftersom Trollstigen tillåter max 12,40 m långa bussar!).

Idag har dock varit en helt fantastisk dag här hemma på Åland! Det har varit kanonväder och dagen har spenderats på sjön - på vattenskotern med en massa strandhugg här och där. Mycket frihet och glädje!Ditt livs dyraste kopp kaffe kanske? Denna mugg kostar NOK 215. Då har du i och för sig fritt kaffe ett år på M/S Nordlys med muggen sedan. Åker du bara några timmar så blir det ju väldigt dyrt och då är en vanlig kopp kanske att föredra.

Jag köpte dock muggen ändå, eftersom det är en liten behändig termosmugg med lock och gummibotten. Den ska jag använda på jobbet då jag kanske springer upp till kafferummet, hämtar en kaffe, ner igen...och så ringer telefonen, en kund kommer eller något annat och jag glömmer bort kaffet. Och kommer ihåg den först när kaffet kallnat... Nu blir det bot och bättring.


Lite kuriosa är vad min överstyrmansmake sade innan jag åkte;
- Kom inte hem med någon mugg till mig sen (han tänkte på någon porslinssouvenirmugg visade det sig sen).
Så jag lät bli att köpa. När han fick se denna ångrade han sig dock - hade ju varit perfekt på bryggan när han är på jobb, med sin gummibotten, så att den inte halkar omkring, och med sitt lock. Ska se om jag lyckas beställa en :-).Så här ser ditt hyttkort ut. Det är också landstigningskort samt att du visar det i matsalen när du ska gå in och äta (för att bevisa att just den måltiden är bokad och betald). Du kan också koppla ditt kreditkort till kortet och på det viset slippa gå runt med plånboken i handen.
När det är dags för avstigning i Bergen (som ju är en av ändstationerna) så kan man placera sitt bagage utanför närmsta hiss senast kl 10.00 samma morgon (ankomst till Bergen är kl 14.30). Besättningen hämtar sedan bagaget.

Resenärerna går sedan i land däcksvis, så som man har bott. Dvs det översta däcket går först, sedan en stund senare ropas nästa däcks avstigning upp osv Bagaget kommer nämligen till terminalen däcksvis och kommer ut på ett bagageband av flygplatstyp.


Detta blev ett kort litet inlägg. Ha det gott i sommarkvällen alla där ute :-)!