Hamar och Lillehammer

Hej,

En kort hælsning från Hamar. Idag besøkte vi bl.a. Lillehammer på vægen ner från Åndalsnes till Hamar. Jag tog mina resenærer upp till Olympiaparken och en timmes stopp før dær.

Det ær næmligen så passligt att den norska Nobelpristagaren i litteratur, Sigrid Undset, bodde precis tværs øver gatan från Olympiaparken i Lillehammer. Så de som ville besøka hemmet till upphovsmakaren av bl.a. trilogin om Kristin Lavransdatter kunde gøra det, och de som ville besøka Olympiamuséet och hallen dær, kunde gøra det. Jag gick med Olympiagænget och det var en riktigt intressant och givande ustællning!

Nær alla hade samlats igen så kørde vi upp till toppen av hoppbackarna och beundrade utsikten øver Lillehammer och Mjøsa dærifrån. Nice :).

Sedan bar det ner till Hamar och kvællens middag och øvernattning. Jag har dessutom hunnit med en cykeltur runt stan nu ikvæll och lite rekognocering av det svenska vægverkets hemsidor før att kolla var det ær jobbiga vægarbeten och inte. De stora semesterveckorna har ju precis børjat i Sverige och jag gissar att det kommer att vara en hel del husvagnar, ovana førare m.m. ute på vægarna imorgon.

Dærfør blir det tidig avfærd imorgon bitti och nu borde jag verkligen gå och lægga mig!
Godnatt :)