Bergen Calling!

Jag tänkte fortsätta berätta från mitt senaste reseledarjobb som gick till Norge. Vi hade alltså åkt Hurtigruten från Trondheim och nu anlände vi till Bergen den 29 juni 2011.

Samma kväll gick en del av Bergen Calling av stapeln. Bergen Calling är en serie endagsfestivaler på Bergenhus Festning med stora artister. Och den som besökte Bergen Calling och som uppträdde i spöregn inför en fullsatt och sedan länge utsåld arena var Bob Dylan.

Det hade varit riktigt kul att gå och se honom, när man nu en gång var i samma stad samtidigt, men det var som sagt utsålt. Musiken ljöd dock ändå över viken så vi hörde en del från vårt hotell, som låg tvärs över vattnet från fästningen.Min chaufför, Dag och jag var ut och tog en pizza på Peppes Pizza (de flesta kvällar hade vi gemensam middag, men ett par kvällar fick resenärerna strosa på egen hand och upptäcka egna pärlor). Det strömmade massor av människor mot Bryggen för att stanna för en öl eller nåt annat att dricka, äta lite, mingla innan de sedan fortsatte mot Bergenhus Festning och konserten.


Jag tror aldrig att jag har sett så många regnjackor, gummistövlar och sydvästar på en gång som då :-)! Folk var ordentligt klädda åtminstone! Blev riktigt sugen på en snygg regnjacka och en sydväst faktiskt.