På jobb samtidigt som Bob Dylan i Bergen

Hej,

Hilsen fra Bergen. Sitter i lobbyn på B W Hotel Hordaheimen i Bergen. Har just varit ut och ætit otroligt god pizza. Staden myllrar av folk i gummistøvlar, regnrock och sydvæst. Och ljuder av musik från Bob Dylan! Som också ær i stan på jobb. Fast jag ær som reseledare och han ger konsert på Bergenhus Fæstning hær i Bergen.

Jag ær på jobb som rundreseledare med en grupp på 36 resenärer och chaufför Dag. Vi åkte i søndags morse (yes, midsommar annandag). Då åkte vi upp till Østersund, dær vi njøt av en vacker kvæll med fantastiskt sommarvæder.

Føljande dag kørde vi væsterut. Gjorde ett fikastopp på Åre Bageri, innan vi åkte vidare till Storlien, som kændes som en riktig gammal guldgrævarstad :). Lunch på Le Ski (enda matmøjligheten på vældigt många mil...) - ett anrikt stælle som varit øppet sedan 1882. Ælghuvuden i taket och traktorsæten vid bardisken.

Trondheim med sightseeing var næsta stopp. Kvællen fri och många gick øver den blomsterprydda lilla gångbron før att æta på någon av de många uteserveringarna dær.

I går morse klev vi så på Hurtigruta. Eftersom det inte finns någon terminal før Hurtigruta i Trondheim så gick jag ombord efter boarding cards innan mina resenærer kunde kliva på. Med boarding cardet i ena handen och den andra utstræckt før att få lite desinfektionsmedel sprutat på handen. Det fick man varje gång man gick ombord, om man så bara hade varit och vænt på kajen i någon av de små stællen vi stannade till vid, under natten.

Vid ingången till middagen på kvællen gællde också desinfektionsproceduren. Under kvællen gjorde vi bl.a. ett stopp i Molde och jag gick i land cirka en halvtimme. Såg tex Aker Stadion - en maffig stadion, som miljardæren Røkke har donerat till sin hemstad.

Ålesund fick besøk av mig och en av mina resenærer vid midnatt. Och kamerorna smattrade nær solen brann på væg ner i havet bakom några berg.

Nattlig skønhet med hundra meter lodræta klippvæggar, vattenfall och annat vackert precis kring vårt fartyg, Nordlys (som betyder Norrsken) missade jag, men flera av mina resenærer hade varit vakna och beskådat det vackra.

Många amerikaner och tyskar ombord. Jag delade bl.a. bord med en pigg och trevlig dam från San Fransisco imorse.

Idag på eftermiddagen kom vi till Bergen och møttes av spøregn! Ruggigt kallt och spøregn... och nær man ringer hem så får man veta att på Åland har vi 29 grader och sol... nåja, vi får ju se vackra vyer i allafall. Vad ær væl en bal på slottet...;-) ?

Vi børjade med en sightseeing runt stan och sedan har kvællen varit fri. Jag och chaufføren var och åt en pizza. Jag har ætit fantastiskt god fisk i flera dagar nu, så ikvæll blev det helt enkelt en pizza på Peppes Pizza, som ær en pizzakedja i Norge.

Hela Bryggeområdet kryllade av t-shirtførsæljare och pubarna sålde øl i massor. Førvæntningen låg i luften infør kvællens Bob Dylan-konsert. Får lyssna på den tværs øver kajen. Imorgon ska vi vidare upp genom fjordlandskapet och mot Geiranger. Vackra vyer væntar. Nu ska jag hitta ett trevligt lunchstælle till imorgon.

Ha det gott!

Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar