El Clásico - klassisk fotboll mellan Real Madrid och Barcelona!

Under uppvärmningen. Stadion håller på att fyllas. 80.000 personer. Fullt till sista plats.
Pga väldigt mycket jobb har det varit tunnsått med inlägg ett tag... Däremot har jag hunnit klämma in en mycket trevlig - och i flera år planerad "det ska vi göra...och så har något kommit emellan igen..." resa. Ni vet hur det är när tiden bara rinner iväg och allt möjligt annat, stort som smått kommer i vägen för det där, dvs sådant som man verkligen kommer att komma ihåg ännu efter 50 år!

Häftigt mosaiktifo som håller på att bilda Real Madrids klubbmärke. Alla vi andra hade fått varsin vit flagga med klubbmärket på, att vifta med. Mäktig syn!Och nu har jag alltså varit med min son på en långweekend till Madrid. Och vi passade på att se en riktig stormatch i fotboll, El Clásico mellan Real Madrid och FC Barcelona (okej matchens resultat hade inte så stor betydelse i det här fallet, men kampen mellan de båda storlagen handlar om både politik, historia, språk, geografi, ekonomi och allt möjligt annat...)

Sonen i folkhavet utanför Estadio Santiago Bernabéu innan matchen
Min son Rasmus är en riktig Madridista (så äkta som man får bli när man är icke-spanjor och när man inte bor i Madrid eller åtminstone Spanien, det är noga reglerat det där) och det är kul att lyssna på honom, eftersom han kan så pass mycket kring hela fotbollscirkusen.

Vi var i Madrid 2005 också, dvs snart sex år sedan, men hade nu funderat i några år på att åka igen. Och så visade det sig att vi hamnade in i ett klassiskt El Clásico-race, som inte setts tidigare!

Folkvimmel utanför stadion innan matchstart.

Dels var det matchen som vi hade biljetter till - den klassiska El Clásico i ligan (1-1), dels skulle de mötas i Copa del Rey (som de vann!) och så hade båda lagen dessutom lyckats gå till semifinal i UEFA Champions Leauge, så med andra ord är de mitt i en cirkus av fyra möten inom några veckor! Två matcher gjorda, two more to go.

Avspark i matchen mellan Real Madrid och FC Barcelona, som slutade 1-1.

Christiano Ronaldo gör sig redo att skjuta.

Även för en person som jag, som inte följer någon liga speciellt noga, är det en stor, häftig upplevelse av att gå på en match med 80.000 fantastiska fans på en fullsatt stadion och med några av världens bästa fotbollsspelare på planen (tex Barcas Lionel Messi och Reals Christiano Ronaldo, samt världens bästa målvakt Iker Casillas).

Fler inlägg följer den här veckan - bl.a. gatubilder från Madrid, ett inlägg om hur stort fotboll är egentligen - "Fotboll är inte hela världen eller allt här i livet, det är mycket mycket större!" :)..., inside information ifrån ett akutintag (det hann jag ju också med på de där dagarna) mm

Hasta luego!