Vikten av hjälm när du åker skidor eller snowboard

Sonen i lift

Idag blir temat "Hur viktigt det är att använda hjälm!". Det är trots allt en fartgren, skidor, stavar, pjäxor, backar osv kan vara alldeles för hårda att bli träffad av.

Me an my helmet

Jag har alltid hjälm - både när jag åker skidor i jobbet och när jag åker privat. När jag är på jobb så känns det dessutom extra angeläget, eftersom jag ofta har mycket barn omkring mig och det gäller att föregå med gott exempel.

Vackra bergstoppar speglar sig i mina goggles

Och till sist - för att visa varför det är så viktigt bla - så har jag lånat två bilder av en kille på resan. En tjej vurpade så illa och slog både huvud och rygg rejält. Vi fick ta ner henne med sjuktransport (som jag beskrev i det här inlägget). Här ser ni hur de spänner fast henne på bladet till pistmaskinen.

Sedan hoppade jag in i förarhytten md hennes bräda, mina skidor utanpå och hon själv på bår i bladet! Hon hade givetvis hjälm! Och det räddade hennes huvud från värre skador! Lyckligtvis var inget brutet heller så slutet gott allting gott, men kära vänner - använd hjälm!

Nej nu iväg på jobb. Ha en bra dag!