Tips mot jetlag. Bra och dåliga flygplatser...

Originalet hittar du här. Credits till Getty Images

Health.com har en artikel om tips mot jetlag. Bl.a det självklara som att tex börja ställa om tiden i förväg, ifall du ska vara borta lite längre, eller måste vara fit for fight från dag ett. Likaså att få så mycket solljus du kan för att på det viset ställa om din kroppsklocka. Tips for Beating Jet Lag - sleep - Health.com.

Det är också två av de knep som jag använder mig av själv. Ett tredje tips de ger, som jag tycker är bra är Melatonin. Det finns bara på recept i t.ex Sverige, men kan köpas fritt som kosttillskott i bl.a USA. Jag resonerar lite som så att om FDA i USA, vilka jag tycker brukar vara ganska restriktiva med kosttillskott o dyl, har godkänt det så känns det ok för mig. Men det är ju givetvis ett beslut som är upp till var och en. Jag tycker att det hjälper mig i allafall.

De övriga preparaten var nya för mig.

När vi flög hem från Hong Kong så försökte vi köra 'hålla-sig-vaken-för-vara-trött-när-vi-skulle-landa-i-Sverige-på-kvällen-metoden'... Hade säkert fungerat bra annars, men tyvärr hade vi ett två timmars stop over på Charles de Gaulle i Paris...and I'm afraid to say but...det måste vara en av de tråkigaste och sämst uppbyggda flygplatserna som finns. Nåja, vi överlevde ju såklart, men när man är så där trött (tyvärr hjälper det inte fast man är pigg och på sprudlande humör heller, det är fortfarande en lika dålig flygplats) så är det inte kul att vara på Charles de Gaulle.

Då hade jag mycket hellre varit på Changi i Singapore, Kastrup i Köpenhamn eller i Helsingfors-Vanda flygfälts relativt nya Via Lounge, som verkligen har satsat på att göra det gött för resenärer.