Reseledarförberedelser inför avfärd

Hej,

Håller som bäst på med förberedelserna inför mitt 9-dagars jobb som reseledare till Österrike över sportlovet. 42 resenärer (fullbokat), 2 chaufförer, 14 meter buss, massor av skidor, pjäxor, hjälmar och annat bagage och prylar :-). Lastningen och bunkringen av bussen står ju mina eminenta chaufförer för, men alla andra arrangemang hänger på mig.


När man ska iväg på en lite längre resa så gäller det att hålla tungan rätt i mun för att komma ihåg alla papper och för att få ordning på alla arrangemang, tider, båt- och flygbiljetter, hyttfördelningar, rumsfördelningar, särskilda önskemål, nöjesarrangemang osv osv
Jag började försöka få i ordning pärmarna till de tre resor jag skickar iväg den här veckan (dels den jag åker på själv till Österrike, dels en sportlovsresa till Trysil i Norge och dels en till Romme i Dalarna) i måndags... Men iom att det är många andra telefonsamtal, mail och annat som rasar in hela tiden så är det vanskligt att få till det hela så att man är hundra på att man fått med allt. Så jag bar helt enkelt hem pärmarna och har nu haft dem över halva köket :).

Det blir ju mer iom att jag också jobbar på kontoret och GÖR resorna förstås. För dels är det den rena bokningsdelen med allt som hör därtill, dels är det fråga om reseledarförberedelserna. Eftersom det ofta är snabba ryck, många på en gång, ont om utrymme osv, när man är iväg på en resa så brukar jag göra ett samlingsdokument med alla de viktigaste data för varje person.

På det sättet har jag hela tiden en snabb överblick över de viktigaste sakerna, samt de viktigaste telefonnumren och adresserna och tiderna. Nej, jag gör verkligen inte anspråk på att det är snyggt designmässigt eller snyggt färgkombinerat, men det fungerar för mig! Och det är förbaskat effektivt också. Jag håller hårt i dessa papper, för de gör att jag slipper bläddra igenom en bunt med papper i pärmen. Uppgifterna finns där också, men utspritt på ett antal olika listor. Och så länge vårt bokningsprogram inte kan kombinera alla dessa uppgifter direkt från databasen så får jag lov att göra dem manuellt.
Ska jag bara iväg på en dags- eller en tvådagarsresa gör jag inte dessa dokument, men när det blir lite mer så är de ovärderliga för mig.
Och nu ska jag återgå en stund till min icke-favoritsysselsättning, nämligen att packa...
Grüss Gott!