En vanlig dag som skidreseledare i Österrike...

Hej,
Jag tänkte ge en kort rapport från Mayrhofen i Österrike, där jag just nu är reseledare åt 43 gäster och 2 chaufförer.

Det är ett underbart härligt gäng som jag har med mig och vi har skrattat otroligt mycket de här dagarna och haft kul ihop i buss, på båtar, i pister, Erlebnisbad, på middagar, luncher och frukostar.

Däremot var det en del allvarligare händelser som skedde igår också. En ung tjej vurpade så illa att en räddningsoperation måste dras igång.

De spände fast henne på en bår, som de sedan satte fast på frambladet på en pistmaskin. Jag åkte med och hoppade in i hytten. Sedan flyttades båren till en rullkärra och drogs in i en kabin, som gungade iväg nerför berget. Jag, mina skidor och hennes snowboard var fortfarande med.

Ytterligare en kabinlift krävdes och den var för liten för att rymma båren, så då fick vi vänta lite tills de hade kopplat på en specialkabin som rymde båren. När vi kom ner till dalstationen så väntade en ambulans på oss, för att köra till Sportclinic i Mayrhofen.

Jag hade telkontakt med hennes föräldrar som fick rapport om hur läget var och vart vi var på väg.

Väl inne på kliniken så rullades hon in för röntgen och undersökningar medan jag fyllde i rapport för henne. Jag frågade en sköterska om det kommer in många per dag...det gör det. Däremot hade dagen varit bra hittills då inte så många hade kommit in. Tre väntade på räkningarna när vi anlände med ambulansen, tre till kom med ambulans när vi var där...

Inget var brutet tack o lov! Hennes föräldrar anlände och vi var så småningom klara där och åkte hem med en mörbultad och omskakad, men lättad tjej.

Under tiden på kliniken ringde en av chaufförerna, som körde den dagen, att han och hans son hade tagit av helt fel i en pist och nu skulle bli försenade till parkeringen och de resenärer som skulle åka hem till hotellet från den andra dalstationen, så mellan pappersexercisen så fixade jag med informationsflödet mellan dem.

När vi kom tillbaka från kliniken så fick jag gå raka vägen till polisen med en annan gäst, vars splitternya skidor blivit stulna under dagen. Så vi knallade iväg dit och jag hjälpte honom att göra en anmälan.

Som reseledare så kan du med andra ord få vara med om att reda upp de mest vitt skilda saker, en dag är egentligen aldrig lik en annan.

Men jag älskar jobbet och tycker också att det är fascinerande med den rika palett av händelser som sker hela tiden. Och som sker bland alla fantastiska, mysiga och roliga människor man träffar.

Nej nu sova. Zillertal Arena imorgon bitti. Gute Nacht!

Skickat från min HTC