Förhandstitt på Viking Lines ombyggda M/S Rosella

Igår eftermiddag var jag och några andra från Viking Line här i Mariehamn ner till hamnen för att få oss en förhandstitt på M/S Rosella, som kör igång på torsdag morgon. Som alltid när ett fartyg har varit på varv så är det kaotiskt ännu ett par dagar innan, för att sedan, som en fågel Fenix stiga ur askan på startdagen :-). En del mindre saker kommer att återstå och åtgärdas under de första dagarna i trafik förstås.


Reklambilden är från Viking Lines åländska site

Jag tog inga fotografier, men tänkte dela med mig lite av intrycken. Det som verkligen slog en var hur mycket mera välutnyttjat utrymmet är nu! Dvs vi ålänningar och alla andra som utnyttjar den smidigaste vägen över Ålands hav, kommer att få mycket bättre utrymme att röra oss, plats att sitta, plats att strosa i taxfree, plats att dansa i baren (för de som är ute på nöjestur) osv Det var kul att se att det blev så mycket mera båt och utrymme inom samma befintliga skott (som väggar heter på sjöspråk)!

P.S. Idag har det varit pressvisning och nu har Ålandstidningen lagt ut bilder därifrån, så då kan jag länka till det, så får ni en glimt av hur det kommer att se ut. Wow, jag konstaterar att de har hunnit bra mycket längre än när jag var där igår :)! Klicka här.