Fantastisk dag på isen!

Idag var en sådan dag när jag helt enkelt måste lägga upp ett Ålandsinlägg! Trots att min blogg mest handlar om resor bort härifrån, så dyker det upp lite kärleksförklaringar till min hemö ibland.

Och det krävs en sådan idag. Vandrade ut på isen med kaffetermos i ryggsäck. Gick och gick ut på de vita vidderna. Målet var att gå till Senskär, som är en liten ö i Mariehamns södra skärgård.

Ön är fredat område och får brukar gå och beta där på somrarna. Fina släta klippor. Och ett par grillområden med rejäla träbänkar och bord.

Ön är också full av hamlade träd, som den här asken (tror jag att det är), som står på öns södra sida. Jag fick en härlig kaffestund i lä från (den inte så hårda) nordanvinden, solen strålade för fullt, himlen var vackert blå, snön gnistrade över vidderna och det kändes fantastiskt. En lyckokänsla som jag får när jag rör mig i vacker natur, var än i världen den är. Som idag tex, alldeles runt knuten från mitt eget hus!

På väg tillbaka, just norr om ön såg jag de här roliga spåren i snön...

...och konstaterade att de hade börjat från en rejäl sladd. Aha! Det är en svan som har landat på "Swan Airport", knallat iväg och...

...hoppat i Swan Lake, för att njuta av en fantastisk söndag med sina vänner :-)!