Alpina skid-VM i Garmisch-Partenkirchen
Olympiska vinterspelen hölls här i Garmisch-Partenkirchen 1936.Världsmästerskapen i alpina VM pågår som bäst i Garmisch-Partenkirchen i Tyskland. Vi passerade staden när jag och mina 38 passagerare med chaufför och buss var på väg ner till Italien. Jag jobbade som reseledare till Gardasjön, Valpolicella med Amaroneprovning, Venedig och till sist Lago Maggiore och Stresa.


Etta på prispallen ;-) !

En av bonusarna som du kan få när du följer med på en bussrundresa i t.ex Europa är de extraställen du får se och de bonusupplevelser du kan få på vägen. T.ex Garmisch-Partenkirchen - vi hade inte basunerat ut besöket i förväg eftersom vi var tvungna att beakta trafiken runt München, som kan vara hopplös, men inte den här gången!


Så vi fick så pass gott om tid att vi kunde ta en rejäl lunchpaus i Garmisch, som det kallas i folkmun ibland - till Partenkircharnas förtret, eftersom de båda väldigt gamla orterna tvingades till ett samgående av Hitler inför vinter-OS 1936.Reklamskylt för det kommande alpina VMet.

När vi väl var där så måste vi givetvis besöka de berömda hoppbackarna, där den klassiska tävlingen, som ingår i Tysk-Österrikiska Backhopparveckan, går av stapeln på nyårsdagen varje år.

I det här fallet var det lite extra kul eftersom jag hade med mig ett par som är tokiga i backhoppning. De ringde hem till sina lika backhopparintresserade söner och kunde glatt meddela att de var vid hoppbackarna i Garmisch-Partenkirchen :-)!Här står jag precis nedanför stora backenOch så här ser den ut närbild...


För övrigt så har jag åkt lite slalom idag! Testade mina nya pjäxor och mina gamla skidor i Ålands enda egentliga slalombacke, Germundö. Trevligt, socialt och fint väder.


Och snart...dvs nu på fredag (den 18 februari) rullar vi söderut, till Mayrhofen i Österrike. Det blir jobb i nio dagar med ett riktigt härligt gäng! Jag tar med mig 43 passagerare, 2 chaufförer, 14 meter buss (och 31 flygbiljetter & 14 båtbiljetter för hemresan) och massor med skidglädje! Grüss Gott!