Air Ålands vinnande bidrag - kul film

Det åländska flygbolaget Air Åland, som opererar på MHQ-HEL t/r och MHQ-ARN t/r (dvs Mariehamn till Helsingfors respektive Stockholm), har tydligen haft en tävling på Faccebook hösten 2010. Killen som vann fick 50 flygbiljetter med Air Åland, inte dåligt!

Hans bidrag var som en kul liten musikvideo :).Bidraget som fick 5e pris hade skrivit så här:

"Det bästa är god service och tillgängligheten. Minne:

Frun är på arbetsresa till onsdag eftermiddag och jag från onsdag morgon. Vi kom överens om att jag för barnet till dagis på Åland före morgonflyget och att hon hämtar efter hemkomst med eftermiddagsflyget samma dag. Samma onsdag ca kl. 12 ringer hon och berättar att hon sitter fast i Tyskland. Då var jag i Helsingfors och barnet ensamt på dagis på Åland. När jag ringde till Air Åland för att fråga efter lediga platser på eftermiddagsflyget för att kunna komma hem och hämta barnet på dagis svarade de glatt - "din fru ringde och avbokade sitt flyg så vi antog att du snart hör av dig, så vi har sparat en plats till dig".

Jag kom hem, hämtade barnet från dagis, nattade honom och förde honom till dagis på torsdag morgon. Flög sedan tillbaka till Helsingfors medan frun flög hem på torsdag eftermiddag. Allt ordnade sig tack vare perfekt service. Tack."

Här ser vi ett exempel på en av fördelarna med 'det lilla samhället' :). Det finns nackdelar också, men även sådana här sorters fördelar som du aldrig kan få i en storstad. Har själv upplevt det lilla samhällets fördelar ibland och de har varit ovärderliga. Givetvis har jag fått mig slängar av det lilla samhällets nackdelar också, det får man om man vågar sticka ut ibland... but I guess that's life.