Trip Advisor - min förtrogne i cyberrymden...

Har inte du också någon gång blivit besviken när du har jämfört verkligheten mot hotellets glassiga bilder? Jag tror att vi alla har blivit det någon gång.

Eftersom det är mitt ansvar som reseproducent att se till att våra resenärer får ett så trevligt hotell som möjligt så är Trip Advisor min trogne bundsförvant i hotelldjungeln! Har du inte besökt Trip Advisor tidigare, så kan jag rekommendera det. Här hittar du det.


När sonen och jag var ner till Madrid när han fyllde 11 år (2005) så var vi bla på Santiago Bernabeu och såg Real Madrid (inkl David Beckham med nr 23 på ryggen, som spelade i laget då) mot Real Mallorca. Då hade jag nytta av Trip Advisor angående några frågor.

Trip Advisor är en site där du kan fråga om tips och idéer om allt möjligt från olika hotell, restauranger, aktiviteter, var hittar du närmaste tatueringsstudio i Berlin, är det säkert att gå hem på kvällen från Santiago Bernabeu efter en fotbollsmatch med Real Madrid, tips för tonåringar i New York, bilder på boende på Marathon Key i Florida, båtförbindelser från Hong Kong Island till Lantau Island...ja, det mesta mellan himmel och jord. Och där får du också ärliga svar - inga sockrade hotellreklamslogans.


Här är jag med Jay Hegeman som har SeaScape Motel på Marathon Key i Florida. En jättetrevlig farbror och jag rekommenderade hans ställe på Trip Advisor. Här hittar du den.

Tex så var jag på väg ner till Cannes med en grupp. Hotellet vi skulle bo på verkade trevligt och bilderna var fina...tills jag checkade på Trip Advisor och konstaterade att hotellet låg i ett industriområde utanför själva stan och med flyg just ovanför som landade och steg konstant...Inget bra val för min grupp med andra ord och jag bokade istället ett kanontrevligt hotell ett kvarter bakom Croisetten.


De här frukterna köpte jag runt hörnet från vårt trevliga hotell i Cannes och bilden tog jag med bara för att bilden är så färggrann och frukterna var så vansinnigt goda!

Men så tillbaka till det faktum att...Har inte du också någon gång blivit besviken när du har jämfört verkligheten mot hotellets glassiga bilder? Jag tror att vi alla har blivit det någon gång.

CNN har ett reportage i sin 'reseavdelning' om just detta. Här kan du se CNNs hela artikel med fake och riktiga bilder. Artikeln har bl a jämförelsebilder på hotellens reklam och sedan en 'äkta' bild från samma vy. Dessa bilder och hundratals andra finns på http://www.oyster.com/. Kul läsning!

Och i natt bär det av till Stockholm för att tidigt imorgon bitti åka upp mot Hassela Ski Resort på en tvådagars visningsresa med skidåkning, skoteråkning och bad bla.