Snöskoter och skidor i Hälsingland

Här är vi på väg ut i skogen med våra skotrar. Jag har passagerare och dessutom släp, så det var kul att manövrera lite extra.

Förra söndagen och måndagen var jag med ett gäng event- och konferensarrangörer och liknande på visningsresa till Hassela Ski Resort, som ligger en bit under Sundsvall och ett snäpp inåt landet.

Här har vi stannat till vid en typ av kåta i skogen, där vi fick kokkaffe gjord över öppen eld i eldstaden.

När vi kom upp på söndag förmiddag så fick vi våra rum och visades sedan runt till konferensfaciliteter och hotellet i allmänhet, innan vi åt lunch. Efter lunchen var det sedan dags för skotertur i skogen med Äventyrsmästarna, som ägs av bla Johan Henriksson, en kille som kan skogarna däromkring som sin egen ficka.

Vi fick sitta på renfällar. Kaffe, kaka och information delades ut.

Johan själv delar ut smakprov med Brännvin Special kryddat med någon form av bäverextrakt...Huga! tyckte jag...men det fanns andra som tyckte att det var helt ok.

Badanläggningen på hotellet.

Här åt vi middag på kvällen. En duktig trubadurkille spelade för oss under tiden och stämningen var hög och glad. Själv kom jag iofs i säng redan vid 23-tiden, ett par korta, hackade nätter och vetskapen om nästa natts sönderhackning tog ut sin tribut...

Där vi åt middag så har de tydligen rejält ösig after ski på fredagar och lördagar, men eftersom vi var uppe söndag-måndag så var det lugnt.

De ivrigaste skidåkarna av oss hängde i princip på låset på måndag morgon för att få våra lånegrejer så att vi kunde utvärdera backarna.

Backarna var riktigt bra för att vara som ett 'två-dagars-åkning-minisemesterstuk'.

När man är på visningsresa så här så är man nästan som en japansk turist :-). Kameran åker upp hela tiden, alla möjliga hörn och kanter ska dokumenteras. Och så ställde jag en massa frågor till personalen i olika funktioner om det här och det här och det där och det där.

Intrycket blev att det är ett fint två-tredagarsalternativ. Trevligt att kunna göra olika aktiviteter, som tex snöskoteråkning mm och helt ok badanläggning. Det är också kul med after ski-möjligheter. Backarna var nice och tillräckligt många för att ha nöje ett par-tre dagar. Det fanns bara T-liftar och knappliftar, men det var helt ok.

Lite spretigt på själva hotellet, som kanske behöver fräscha upp lite till, men otroligt god mat och också trevlig personal. Det var dessutom en väldigt trevlig resa i sig, eftersom det alltid är kul att dela erfarenheter med andra i branschen!