Middag på Il Padrino på femstjärniga Grand Hotel National i Luzern, Schweiz

Restaurangens fönster dagen innan nyårsafton

Idag tänkte jag lägga ut lite bilder från vår nyårsmiddag, som avnjöts på den italienska restaurangen Il Padrino (Gudfadern på italienska) på det femstjärniga hotellet Grand Hotel National i Luzern i Schweiz.

En maffig julgran i en av hotellets trappor

De två översta våningarna i hotellet utgörs av EFs kontor, samt privata våningar för ägaren Bertil Hult och hans familj. En rik man med dyra vanor tydligen. Men varför inte, om man är self made och har jobbat ihop en otrolig förmögenhet.

Ägaren himself, Mr Montella. En otroligt service minded krögare, som gav samma höga standard på service till alla - till vårt gäng liksom till Roger Moore och hans entourage, som också åt nyårsmiddag där.

Det blev en nyårsmiddag som kändes lite internationellt lyxig sådär :-). Femrätters middag, gott vin i magnumflaskor och fantastisk service! Inte något som man unnar sig varje dag, men som därför är extra kul när man väl gör det.

En som säkert gör det lite oftare än vi, är Mr James Bond / Helgonet, dvs skådespelaren Roger Moore och hans svenska fru, Kristina Tholstrup.

Roger Moore längst till höger i bild, ett par bord bakom vårt

De åt också middag där och stannade till och pratade med oss på vägen ut eftersom vi önskade dem gott nytt år på svenska, och tom Mr Moore försökte sig på det svenska uttalet.

Personalen bistod oss vid tolvslaget. Givetvis skulle vi skåla i skumpa vid sjön!

Alla utom lilla Sara i trappan utanför Il Padrinos entré. Vi har just kommit in efter tolvslaget och 2011 har tagit sina första skälvande steg.

Efter middagen så fortsatte några av oss till National Bar, som också ligger i Grand Hotel National. Där spelades skönt jazzig musik och vi gled upp på höga barstolar för att få något svalkande.

Sångerskan var jätteduktig...

...liksom pianisten och de övriga i bandet


Vi hängde kvar och dansade och pratade, tills baren stängde och vi vandrade hemåt, mot hotellen i gryningen. Tack Nicke & Siri för att ni hade ordnat en så trevlig kväll till oss!

Stängningsdags. Barchefen tömmer ut isen från champagnekylaren som hade stått på bardisken