Vinprovning av Amaroneviner i Valpolicella


Idag tänkte jag lägga upp lite bilder från den vinprovning med vingårdsbesök, som vi var på, på mitt senaste reseledarjobb till Italien nu i september-oktober. Gården vi besökte drivs av familjen Angelo och ligger i Valpolicella Classico-området. Vi smakade både Amaroneviner och Ripasso bland annat.
Vi började med ett besök nere i vinkällaren.Här lagras Amarone av årgång 2007.Här är druvor på torkning, som är en del av den typiska metoden.


Flera av deras viner har vunnit ett antal fina utmärkelser. Vinerna var riktigt fina och bemötandet trevligt, men det märktes kanske lite att framgångarna kommit i mängd, för vi fick kanske inte riktigt samma genuint trevligt bemötande som jag har upplevt på flera andra gårdar genom åren.Mamma Angelo stod med på ett hörn.


Här vinkade vi tack och hej och styrde kosan 'hem' till vårt hotell (Hotel du Parc) i Colombare/Sirmione i södra ändan av Gardasjön.Jag suger ännu på karamellen med den härliga stämning vi hade i gruppen och alla roliga, trevliga resenärer som var med!