Takpool och långa stränder i Lido di Jesolo nära Venedig

Takpoolen på vårt hotell, Principe Palace i Lido di Jesolo, nära Venedig

Idag när det är en grå, blåsig dag här på Åland så passar det bra att dela med sig lite härliga takpools- och strandbilder från Lido di Jesolo, där jag var med en grupp i slutet av september. Det var vår traditionella höstresa till Italien som gick av stapeln och ett av stoppen var Lido di Jesolo, nära Venedig. Vi bodde på hotell Prinicipe Palace med kanonläge i stan.

Lager och omklädningsrum på stranden

Som reseledare har du aldrig mycket egen tid, det är alltid någonting som ska fixas, men jag försöker alltid hinna med en liten cykeltur eller promenad. Jag brukar nämligen ha med min lilla minicykel, man hinner runt så mycket mer när man har den. Det är behändigt också när tex turistinformationen ligger en bra bit bort och jag ska dit för att hämta kartor eller dylikt.

Härliga små bryggpirer med jämna mellanrum längs hela stranden

Stranden vid Lido di Jesolo är hela 13 km lång! Jag cyklade flera kilometer längs med vattenbrynet eftersom sanden var så pass packad där att det funkade. Eftersom det här var i slutet av september så var det inte så mycket människor på stranden heller, då säsongen för badturisterna var över. Det var så härligt! Som öbo, boende nära vatten så fullkomligt älskar jag ljudet, synen och doften av vågor som slår in. Det är frihet i ett nötskal - me like!Jag avslutar med en till bild från takpoolen på vårt hotell. Flera av mina resenärer hann njuta bredvid den.