Sagrada Familia i BarcelonaLa Sagrada Familia är en fantastisk katedral, som fortfarande - mer än 100 år sedan den började byggas, och ungefär 85 år sedan arkitekten dog - har en hel del kvar som ska byggas innan den är komplett. Men nu har de kommit så långt att det ska börja firas mässor där och påven stänkte vigvatten häromdagen.

För 21 år sedan spenderade jag tre månader i Palma de Mallorca på reseledarskola och med studier i spanska. Den enorma, vackra katedralen i Palma gjorde stort intryck på mig och när jag fick veta att Antoni Gaudí hade varit ansvarig för en stor renovering av katedralen så bestämde jag mig för att jag definitivt skulle besöka La Sagrada Familia i Barcelona en dag.

Det dröjde ända till 2002. Min syster och jag kryssade i Medelhavet och kryssningen utgick från, och slutade i Barcelona. Och då passade jag på att besöka Gaudís världsberömda katedral. Det var en märklig upplevelse eftersom det egentligen bara var ett skal då, inuti såg den ut som en ren byggarbetsplats! Men historien kring byggnaden är fantastisk och det är häftigt att den ska färdigställas totalt.