Med flyg runt Europa i snökaos

Jag pratade just med maken, som har lyckats ta sig till Helsingfors-Vanda airport. Han är på väg hem från jobb och åkte från Cairo imorse. Och då hade de äntligen lyckats ta sig in till hamnen i Abu Quir utanför Alexandria, vilken har varit stängd i flera dagar pga så hårt väder och höga vågor som det inte har varit på evigheter!

Den här bilden är tagen vid ett helt annat tillfälle och i en annan världsdel,
på Changi Singapore Airport. Den första flighten med det då nya flygplanet
A380 skulle landa på Changi dagen efter att vi hade åkt och intresset var enormt.

Så han flög iallafall från Cairo till Kastrup i Köpenhamn, medan hans norska kollegor skulle flyga till Frankfurt och därifrån vidare till Gardemoen i Oslo... Det är ju milt sagt ingen vidare dag att flyga i Europa idag, snökaos runtomkring som heter duga! Hans kollegor sitter därför fast i Frankfurt som bäst. Själv lyckades han komma till Köpenhamn (försenad, men fram iallafall) och också vidare till Helsingfors! Men inte bagaget... Så nu är bla julklappar på vift. Chansen för honom att få bagaget före jul var minst sagt minimal har de meddelat i Helsingfors, så där for de julklapparna. Trots allt så är det ändå bättre att få komma hem åtminstone, än att sitta i Frankfurt hela natten och kanske längre än så. Det ser nämligen ut som om hans sista delsträcka, Helsingfors - Mariehamn också kommer att gå!

En annan bild från Changi Singapore Airport ,
som synes så var det lite för jul...

En bra site som jag använder både i jobbet och privat är http://www.121airports.com/, som har länkarna till 121 flygplatser världen över samlade på ett ställe. Perfekt när du vill orientera dig lite i förväg, eller vill kolla om fligter kommer eller ska gå.