Härligt sommarminne på vattenskotern!

Alla sorger och bekymmer sköljs bort i vågorna - bokstavligen!

I somras gjorde Ålandstidningen ett reportage med mig på vår vattenskoter. Ordet hade nått deras öron att det fanns en tjej som surfade på de stora färjornas svallvågor...yes, I'm the guilty one :-).

Härligt att göra tvära svängar så att vattnet sprutar

Jag är noga med säkerhet så som att alltid, alltid ha min neongula flytväst på mig, att aldrig, aldrig någonsin köra med den minsta lilla promille i kroppen, att hålla avstånd från andra fordon, djurliv, stränder osv Det är egentligen endast ute på öppet hav som jag kör så det fräser kring skotern.

Man är inte så himla stor bredvid färjorna, därför kör jag aldrig framför dem!

Och dessutom så upptäckte min man och jag för några år sedan att de stora färjorna gör riktigt sköna stora svallvågor som man kan surfa och hoppa på. Fyra stycken kommer in på rad varje eftermiddag. Och så ska de ut igen förstås också. Så man har en bra stund på sig att leka i vågorna om man vill.

Eftersom man är väldigt liten i jämförelse med färjorna så visar jag mig alltid före, men väntar på gott avstånd vid sidan om. Sedan kan man hoppa bakom dem i deras svallvågor, men aldrig någonsin framför - skulle något hända då så blir det riktigt farligt.


Jag mötte en av tidningens duktiga fotografer, Daniel Eriksson (som också är egenföretagare som fotograf) och en av deras reportrar, Matilda Andersson vid fina Kobba Klintar utanför Mariehamn. De åkte i Daniels båt och jag surfade på vågorna. Jag hade precis gått på semester dagen före och var ganska stressad med en massa saker som snurrade i huvudet så då var det perfekt att åka ut och skölja av sig allt och starta semestern!

Här är ett gammalt inlägg som jag gjorde våren 2009 när jag var modell i en reklamfotografering för Viking Line. Daniel var fotograf den gången och med sig hade han också Sebba som assistent. Sebba som inte finns mer, men som har en varm plats i många ålänningars minne.