Florida Keys, Capri, Sri Lanka & travel quizzes

Dagens bilder är alla tre från olika öar. Olika i kultur, geografi, storlek. De är dessutom från tre olika kontinenter - Europa, Asien och Nord-Amerika.

Den här bilden är tagen ute på en av öarna i The Florida Keys, på en road trip i Florida 2008. Det är en del av den gamla bron vid Seven Mile Bridge.

Bilden ovan är från Cinnamon Gardens i ColomboSri Lanka 2006, när jag och sonen åkte ner dit för att möta min man, som jobbade på ett enormt containerfartyg på den tiden. De kom från Asien och vi åkte med över Indiska Oceanen, genom de fruktade piratvattnen förbi Somalia, in i Röda Havet, genom Suezkanalen (otroligt intressant!), genom Medelhavet och Gibraltar sund, upp genom Engelska Kanalen och in till Hamburg, där jag och sonen klev av, innan de vände neråt till Kina igen. Trädet på bilden är ett kanelträd.

Den här bilden är från den vackra ön Capri, som helst ska besökas lite mer off season, för att inte intrycken ska drunkna i turistmassorna. Jag jobbade dit i oktober ett år, och här hittar du inlägget när jag skrev lite om det.

Jag gillar att testa mig själv i olika quizzes som du kan hitta på nätet. Den senaste kommer frånCNN Travel och handlar om öar. Som öbo av födsel och ohejdad vana så klappar mitt hjärta alltid lite extra för öar av olika slag och storlekar. Här finns den, liksom en hel bunt med andra roliga quizzes.