Kinesiska tecken i Hong Kong

En skylt med... något :-)

Egentligen skriver jag mest inlägg från jobbresor blandat med lite Ålandstips eftersom jag bor på Åland, men ibland smyger det in någon privat resa också. Och idag är det exakt ett år sedan som min man och jag kom hem från vår häftiga Hong Kong-resa. Den tänkte jag komma ihåg genom att lägga upp lite bilder på kinesiska tecken i olika sammanhang, som jag tog på den resan.

En dagstidning

Min högsta önskan när jag var barn var faktiskt att jag skulle kunna tala ALLA språk i hela världen flytande!! Tänk vad häftigt - du kliver in i en liten avlägsen by i Amazonas och kan slå dig ner och prata obehindrat med byborna :-). Eller utan problem läsa den här tidningen t ex. Jag skulle fortfarande välja att kunna det om jag fick.


Min icetea-burk från Burger King. Maken ville ha lite västerländsk snabbmat efter fem dagar med Dim Sum, nudlar och annat gott! Jag lyckades inte tröttna!

Kvittot från Burger King


De här intressanta små burkarna hängde på hyllkanterna i en drug store. Vad de var till för fick vi aldrig reda på. Den lilla damen som stod i kassan då kunde ingen engelska. Är det någon som vet så berätta gärna åt mig!

Det passar ju bra att avsluta inlägget med Stop-sign ;-)