Uppskattad resa till Italien!

För en dryg vecka sedan kom jag hem från en 10-dagars jobbresa till Italien - "Italien - vatten, vin och vackra vyer!". På nervägen sov vi en natt i Allershausen (Hotel Gasthof-Obermeier) precis norr om München (200 år sedan första Oktoberfest och jubileet höll på som bäst!) innan vi åkte ner via bla Garmisch-Partenkirchen (som ordnar alpina VM 2011) till Italien.

Fikastopp i Garmisch-Partenkirchen. Vi gjorde givetvis ett stopp vid
den världsberömda backhoppararenan, där man kunde busa lite så här...

Väl nere i Bella Italia så bodde vi ett par nätter vid Gardasjön (Hotel du Parc i Colombare/Sirmione), ett par nätter i Lido di Jesolo nära Venedig (Hotel Principe Palace) och avslutade med tre nätter i vackra Stresa vid Lago Maggiore (på fantastiska Hotel Regina Palace).

En vacker borg med vindbrygga som leder in till
gamla stan i Sirmione vid Gardasjön.


Vi hann också åka lite båt över Lago di Garda, dvs Gardasjön, till Bardolino, där vi åt lunch och strosade runt lite innan vi åkte vidare...

...till Valpolicella Classico där vi besökte en vingård och smakade
utsökta viner, däribland ett par Amarone.


Den underbara hotellpoolen uppe på taket i Lido di Jesolo. Jag hann inte njuta av den pga administration kring resan, men flera av våra resenärer hann dricka gott vin och må bra kring den :-)!Den världsberömda Rialtobron i Venedig.

En av de tre fantastiska små Borromeo-öarna i Lago Maggiore
utanför Stresa. Det här är palazzo-ön Isola Bella.


En av de största behållningarna för mig på en sådan här resa är alla nöjda resenärer! Dels att de har tyckt om det upplägg jag har gjort för resan, dels att de tycker att jag gör ett bra jobb. Och det har kommit flera rosor i de lokala dagstidningarna från nöjda Italien-resenärer, så det värmer också :-).

För det ska understrykas igen - jag åker inte på betald semester när jag är iväg på en sådan här resa. Jag håller reda på smått och stort för nästan 40 personer i 10 dagar. Samtidigt som jag intensivt måste vara här och nu så ska jag hela tiden ligga minst tre dagar före, för att kolla upp att allting är ok även framåt.

Det är, som jag har skrivit tidigare, ju också en av de saker jag tycker om med jobbet - dvs att se till att allting är organiserat, fungerar, rullar på, samtidigt som jag ser till att gästerna verkligen kan koppla av och få en riktigt trevlig semester! Och det är ju där och då som jag verkligen får den där kicken att jobba ännu bättre hela tiden.

För vi som gör det här - vi gör det för att vi verkligen tycker om att ge service! Inte är det för lönen och inte är det för att vi ska kunna 'glassa' omkring på en betald semester. Utan för att vi tycker att det är så himla kul att göra ett bra resejobb med alla dess aspekter! Och som tex på de här höstresorna, när vi har nöjda resenärer som kommer år efter år - flera har redan frågat vad vi ska köra nästa höst - så är det ju så roligt att jobba bland människor som blir ens vänner och som vi delar mycket skratt och bus med.

Däremot är det inte ofta jag skriver så mycket om allt jobb som det innebär eftersom jag i den här bloggen har valt att fokusera på de upplevelser du som gäst kan få när du åker till det ställen jag berättar om. Jag skriver inte heller så mycket om allt oavlönat jobb som gjorts på kvällstid före en resa. Då jag går igenom allt kring resan, gör diverse research osv Och det är också av samma orsak.

Så när man läser inläggen kring resorna så kan det kanske uppfattas som att jag har betald semester - men det är alltså för att jag vill ge dig som läsare ett kundperspektiv, eftersom de flesta inte reser som reseledare utan som resenär.