Rolig mix i Sankt Petersburg


Hej igen,

Den fina sommaren här på Åland har gjort att uppdateringen har blivit lidande.

Idag tänkte jag dock lägga in ett par bilder till från min resa till Sankt Petersburg i maj i år. Den här bilden har jag tagit med för att jag tycker att blandningen är lite kul - dels ser du några fabriksskorstenar till vänster, dels ser du fantastiska kupoler till höger om dem.

Sankt Petersburg var som sagt en stad som överraskade mig mycket positivt. Många är vi ålänningar som var dit på 1980-talet, tex på skolresor. Då hette staden Leningrad och låg i Sovjetunionen. Den var grå och trist. Det fanns nästan ingenting att köpa. Så mindes jag den - och många med mig vet jag. Därför var det så glädjande att se att staden har levt upp och verkligen pulserade nu. Den har dessutom rustats upp rejält - både Putin och Medvedev är från Sankt Petersburg från början och de har plöjt ner miljoner dit, berättade en av våra lokalguider. Och det märks!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar